Naisten yön yli retki Taruksella 28.5 - 29.5.2022

Tuote on loppunut varastostamme. Tilaa saatavuusilmoitus.

49,95
Käytettävissä olevat toimitustavat: Nouto varastolta Hämeenlinnasta, Postipaketti PK, Posti Kotipaketti, Postipaketti Baltiaan (Viro, Latvia, Liettua), Priority parcel to EU countries

Tämän kurssin viimeinen ostopäivä on 21.5.2022

Jatkona naisten retkeilyn alkeet-kurssille järjestämme pienen vaelluksen ja yöpymisen Taruksen retkeilyalueella Evon retkeilyalueen kupeessa 28.5.-29.5. Tälle retkelle voi osallistua vaikkei olisikaan osallistunut retkeilyn alkeet-kurssille. Vaellukselle voivat osallistua aloittelijat tai jo kokeneemmatkin retkeilijät, jotka kaipaavat retkiseuraa. Mukaan tarvitaan muutamat perusvarusteet ja seikkailumieltä!

Retkemme alkaa lauantai-aamuna klo 10.00 Kelkutteen parkkipaikalta (ajo-ohjeet ja varustelistan saat kurssin varattuasi), jonne saavutaan omalla kyydillä. Täältä saa myös juomaveden mukaan, mikäli on tarvetta täydentää pulloja. Kelkutteelta lähdemme patikoimaan Taruksen retkeilyalueen maisemmissa. Kävelytahti määräytyy osallistujien kunnon mukaan, eikä tarkoitus ole mennä verenmaku suussa. Juomataukoja pidämme myös juuri niin monta kuin on tarpeen =) Tässä patikoinnin ohessa harjoittelemme myös suunnistusta ja jokainen pääsee halutessaan “johtamaan joukkoa” oman pätkän reitistä. Syömme lounaan matkan varrella.

Majoitumme Erakkomurjun varauslaavulle Koverojärven rannalle. Laavulle mahtuu jopa 12 henkeä nukkumaan, mutta majoittua voi myös laavun ympärillä mm. teltoissa, riippareissa yms. Saavuttuamme Erakkomurjun laavulle laitamme leirin yhdessä pystyyn. Majoitteen puuttuessa voi yöpyä laavussa tai autamme myös oikeanlaisen majoitteen hankinnassa liikkeessämme, mikäli haluaa ostaa oman. Laavulla syömme myös päivällisen.

Illan aikana voi harjoitella itsekseen tai oppaan avustuksella tulen tekoa ja kiehisten vuolemista, harjoitella lisää suunnistusta tai vain nauttia luonnon rauhasta. Innokkaimmat voivat heittää myös omaa iltalenkkiä ympäristössä ja Koverojärveen pääsee pulahtamaan, jos haluaa pestä päivän hiet pois. Luvassa siis rentoa oleskelua ja yhteistä leiripuuhaa ja jos osallistujat innostuvat, niin muutama seurapelikin voidaan illan ratoksi kokeilla.

Sunnuntai-aamuna syömme aamupalan ja uskaliaimmat voivat käydä aamu-uinnilla. Kokoamme majoitteet ja siivoilemme leiristä jälkemme. Viimeistään puolen päivän aikaan lähdemme patikoimaan kohti Kelkutteen parkkipaikkaa ja viimeiset pääsevät vielä suunnistamaan meidät autoille. 

Retken ajatuksena on opetella perus retkeily- ja leiritouhuja ja kannustaa ihmisiä luontoon myös yöpymään. Kukaties reissusta saattaa jäädä käteen muutama samanhenkinen reissukaverikin, jonka kanssa jatkaa mukavaa harrastusta ;)

Vaelluksen ensimmäisen päivän kilometrimäärä on noin 8 km. Maasto on vaihtelevaa, mutta pääsääntöisesti kuljemme poluilla. Sunnuntai-aamuna paluu autolle on noin kaksi kilometriä.

Mitä hintaan kuuluu?

Kurssin hintaan kuuluu ohjattu vaellus ja yöpyminen varauslaavulla sekä nuotiopannukahvit ja pieni makea. Kurssin osallistujat saavat ennakkoon myös alennuskoodin Vaeltajankauppaan varustehankintoja varten.

Jokainen vaellukselle osallistuja hankkii omat ruuat (lounas, päivällinen, aamupala ja välipalat). Suosittelemme mukaan helppoja valmiita retkiruokia. Iltaa varten voi toki ottaa mukaan myös jotain nuotiolla paistettavaa. Voit hankkia meiltä valmiin ruokapaketin, joka sisältää lounaan, päivällisen ja aamupalan retkiruokavalikoimastamme (voit valita maut itse) sekä suklaan ja energiajuomajauheen. Paketin hinta on osallistujille 20,00 € (norm. 26 - 30 €). 

Kuka kurssin vetää?

Kurssin suunnittelijana ja vetäjänä toimii Vaeltajankaupan myymäläpäällikkö Sanna, jolla on 20 vuoden kokemus retkeilystä ja vaeltamisesta. Sanna on myös kouluttautunut eräoppaaksi ja toiminut erilaisissa opastehtävissä vuosien varrella. Sannalta löytyy asiantuntemusta ympärivuotiseen retkeilyyn ja vaeltamiseen sekä hyviä vinkkejä käymisen arvoisista paikoista.

Tervetuloa viettämään mukava ulkoilupäivä retkeilyn merkeissä!

Kurssi järjestetään, jos osallistujia tulee vähintään 5 henkilöä. Tilaa kurssilla on yhteensä 12 henkilölle.

Huom! Saat lisätiedot kurssista sähköpostiin muutaman päivän sisällä tilauksesta.

Huomaa myös Retkeilyn alkeet naisille -kurssi 23.4.2022

 

Selaa tätä tuoteryhmää: Vaellukset, retket ja kurssit