Retkeilyn alkeet naisille 23.4.2022

Tuote on loppunut varastostamme. Tilaa saatavuusilmoitus.

24,95
Käytettävissä olevat toimitustavat: Sähköposti (lahjakortin ja kurssien toimitustapa), Priority parcel to EU countries

Tämä kurssi ei ole enää myynnissä.

Oletko haaveillut retkeilyharrastuksen aloittamisesta tai ovatko taitosi päässeet ruostumaan? Haluaisitko tietää miten karttaa ja kompassia käytetään tai minkälaisia retkikeittimiä on markkinoilla ja kuinka niitä käytetään? Onko kenties tulenteko vaikkapa kipinäraudalla uusi asia tai nuotion tekeminen ylipäätään vierasta? Tai haluaisitko vain viettää ulkoilupäivän mahtavassa naisseurassa erilaisia retkeilyharjoituksia tehden ja oppien niistä lisää?

Jos vastasit edes yhteen näistä kyllä, on tämä kurssi sinua varten! 

Mitä kurssilla tapahtuu?

Retkeilyn alkeet -kurssi naisille järjestetään lauantaina 23.4.2022 Tammelassa, idyllisessä Teuron kylässä. Kurssin alueella käytössä on kota sekä ulkohuussi ja autolla pääsee paikan päälle. Kurssille voi osallistua ilman minkäänlaista aiempaa kokemusta retkeilystä. Päivä alkaa kodalla klo 9 ja päättyy noin klo 17. Retkiruoka-lounas syödään noin kello 12.30 ja se kuuluu kurssin hintaan. 

Aloitamme aamun tutustumalla erilaisiin majoitteisiin, joita kokoamme yhdessä. Majoitteina muutamia erimallisia telttoja, riippumattoja ja niihin tarppi- eli sadesuoja.
Majoitteista jatkamme muihin retkeilyvarusteisiin tutustumalla. Kokeilemme rinkan oikeanlaisia säätöjä ja pakkaamista. Käymme läpi erilaisia makuupusseja ja makuualustoja sekä niiden lämpöarvoja.

Lounasta varten virittelemme tulet. Harjoittelemme kuinka kiehisiä vuollaan, miten kipinärauta toimii ja minkälaisia erilaisia nuotiomalleja on mahdollista käyttää. Kokeilemme myös muutamaa erilaista retkikeitintä ja keitämme vedet retkiruokaa ja juomaa varten, eli testaamaan pääsee niin perinteistä Trangiaa kaasulla ja Marinolilla, kuin uudempia ja kevyempiä kaasukeittimiäkin. Myös risukeittimen käyttöä testataan.

Lounaan jälkeen käymme läpi hieman retkeilyensiapua ja yleisimpiä retkeillessä sattuvia vammoja ja haavereita sekä retkeilyhygieniaa. Tämän jälkeen harjoittelemme kartan ja kompassin käyttöä, sekä käymme läpi kartan lukemista ja merkkejä. Aiheena myös mahdollinen eksyminen retkeillessä ja kuinka silloin tulisi toimia.

Mukaan tarvitset sään mukaisen vaatetuksen, kompassin ja oman puukon mikäli nämä sinulta löytyy (lainaamme tarvikkeita, jos omaa ei ole). Myös muita omia varusteita voi ottaa mukaan, jos haluaa testailla niitä yhdessä tai kaipaa opastusta niiden käyttöön.

Mitä hintaan kuuluu?

Ohjattujen toimintojen ja luentojen lisäksi Retkeilyn alkeet naisille -kurssin hintaan kuuluu retkiruokalounas (Blå Band retkiateria oman valintasi mukaan Vaeltajankaupan saatavilla olevasta valikoimasta sekä kahvi ja pieni makea). Jos haluat, voit ottaa mukaan lisäksi omia eväitä. Kurssin osallistujat saavat päivän päätteeksi myös alennuskoodin Vaeltajankauppaan varustehankintoja varten.

Kuka kurssin vetää?

Kurssin suunnittelijana ja vetäjänä toimii Vaeltajankaupan myymäläpäällikkö Sanna, jolla on 20 vuoden kokemus retkeilystä ja vaeltamisesta. Sanna on myös kouluttautunut eräoppaaksi ja toiminut erilaisissa opastehtävissä vuosien varrella. Sannalta löytyy asiantuntemusta ympärivuotiseen retkeilyyn ja vaeltamiseen sekä hyviä vinkkejä käymisen arvoisista paikoista.

Tervetuloa viettämään mukava ulkoilupäivä retkeilyn merkeissä!

Kurssi järjestetään, jos osallistujia tulee vähintään 5 henkilöä. Tilaa kurssilla on yhteensä 12 henkilölle.

Huom! Järjestämme toukokuun lopussa yhden yön retkikurssin jatkona päiväkurssille. Voit osallistua molempiin tai vain toiseen. Yön yli -kurssille voi myös lähteä aloittelijat vaikka ei olisikaan osallistunut päiväkurssille. Päiväkurssille osallistuneet saavat 10 % alennuksen toukokuun yön yli -kurssista. Tutustu tästä Naisten yön yli retki Taruksella 28.5. - 29.5.2022

Huom! Saat lisätiedot kurssista sähköpostiin muutaman päivän sisällä tilauksesta.

Selaa tätä tuoteryhmää: Vaellukset, retket ja kurssit